Qi Gong tradisjonen


wang-xiang-zhai-209x300-2

Grandmaster Wang Xiang Zhai er grunnleggeren av Zhan Zhuang Qi Gong slik vi kjenner systemet i dag. Han er en av Kinas mest berømte kampkunstnere i det 20. århundre, anerkjent for sine overlegne evner i kamp. Foruten hans evner innenfor kampkunst, som førte til utviklingen av Ichuan, var Wang Xiang Zhai også en nøkkelperson i oppstarten av de første Qi Gong-sykehusene i Kina. Følgende sitat fra Wang Xiang Zhai rammer kort og fyndig inn zhan zhuangs prinsipper: «En liten bevegelse er bedre enn en stor. Ingen bevegelse er bedre enn en liten. Stillhet er all bevegelses mor.»yuyn3-2

Professor Yu Yong Nian begynte å lære Zhan Zhuang Qi Gong direkte fra grandmaster Wang Xiang Zhai i 1944. Professor Yu introduserte i 1953 Zhan Zhuang på flere kinesiske sykehus som en metode for å helbrede kroniske sykdommer. På grunn av den store suksessen han oppnådde, ble han bedt om å skrive den første avhandlingen om sykehusbehandling med Zhan Zhuang Qi Gong. Hans første bok kom ut i 1982, og den ble solgt i 500.000 eksemplarer. Den siste, på engelsk, kom i 2006. Her oppsummerer han et helt livs erfaring med Zhan Zhuang. Professor Yu er æresmedlem av "Association of Chi Kung Science of the People's Republic of China" og rådgiver for "The American Chinese Chi Kung Association."

ole_eskildsen-2

Ole Eskildsen er grunnlegger av Ichuan Standing Meditation School i Danmark. Han har rikelig erfaringer fra flere kampsystemer, som bla Kyokushinkai, Gensei-ryu, Taido, Wing Chun Kuen, Taekwondo. Siden slutten av 80- tallet har han undervist Ichuan og Zhan Zhuang Qi Gong. Han har hatt flere lærere innen systemet, og nevner selv disse: Professor Yu Yong Nien, Mr. Chu King Hung, Mr. Gou Gui Zhi, Mr. Lam Kam Chuen, Mr. Sam Tam. Ole Eskildsen er nå hovedinstruktør for Norge, men underviser også klasser i Storbritannia, Thailand, og flere steder i Danmark. Han bor i København og har flere klasser der. Kristiansand var den første stedet i Norge Ole startet undervisning for nå 15 år siden. Han er Kirsti Kviviks hovedlærer og kommer hit to ganger pr år for å holde workshop. Disse workshops er åpent for medlemmer slik at alle kan nyte godt av hans erfaring og kunnskap.