Hvordan virker Qi Gong?

Treningen kan gi:

  • Økt energi og overskudd
  • Sterkere immunforsvar 
  • Reduserte smerter 
  • Bedre kroppsholdning og kroppsbevissthet 
  • Økt smidighet og muskelstyrke 
  • Bedret koordinasjon og balanse 
  • Forbedret fordøyelse 
  • Bedre oksygentilførsel til kroppens celler 
  • Mental og fysisk avspenning 
  • Dypere søvn og hvile


Professor Yu Yong Nian, som er Zhan Zhuans nåværende grandmaster, sier:

"Mennesker i alle aldre er blitt behandlet for lidelser som verken vestlig eller tradisjonell kinesisk medisin har kunnet helbrede: Forhøyet blodtrykk, artritt, visse svulster og andre kroniske sykdommer i luftveiene, hjerte-kar-systemet og nervesystemet. Tiden er nå inne til å gjøre dette forebyggende og helbredende systemet tilgjengelig for alle".


Mer lokalt har noen av de som trener på Qi Gong Senteret anført dette om hva Qi Gong-treningen betyr for dem:

-Qi Gong treningen har gitt meg et nytt liv. Treningen har gjort at jeg kan gjøre det jeg ønsker å gjøre, noe som tidligere ble begrenset av stivhet og smerter i nakke, skuldre, rygg og hofter. 

- Qi Gong treningen har gitt meg reduserte smerter og muskelspenninger, og god bevegelse i skuldre, rygg og hofter. Treningen har gitt meg bedre kroppsholdning og kroppsbevissthet. Jeg har fått bedre koordinasjon og balanse. Treningen gjør meg myk og sterk i hele kroppen, særlig rygg og magemuskulatur gjør at ryggsmerter er sjeldne. For meg har treningen ført til økt energi og overskudd i jobb og fritid. Mentalt har treningen gitt meg mer ro, velvære og tilstedeværelse. I tillegg til treningen på Qi Gong senteret er det praktisk å kunne trene både hjemme og på reise når en selv ønsker. Qi Gong anbefaler jeg gjerne til alle. Treningen kan lette plager for de som har smerter i skuldre, armer og hodesmerter grunnet stive muskler forårsaket av statisk arbeid ved pc.

-Jeg trener Zhan Zhuang Qi Gong fordi det gir økt fysisk og mental styrke. Før gikk jeg til fysioterapeut ca en gang i uken for å løse opp spente muskler mm. Jeg har ikke vært tilbake en gang siden jeg startet å trene Zhan Zhuang Qi Gong. Det er ca fire år siden. Min erfaring er at man kommer tettere på seg selv ved å trene Qi Gong. Qi Gong er en veldig fleksibel treningsform som virker selv i små doser. 


-Enkel og tilgjengelig trening, men etter hvert som man trener, utvider, fordyper og utfordrer treningsformen seg i både kropp og sjel. Stor troverdighet og tillit på bakgrunn av tusenårig tradisjon og en instruktør med stor formidlingsevne. Instruktøren er viktig i denne treningsformen. Gjennomstrømming og sirkulasjon for en med mye stillesittende arbeid. Forebygger, stimulerer og inspirerer. Gir livskraft, eller qi som jeg forstår stadig mer av hva er og hvordan det styrkes. 
      
-Jeg har på mange måter fått livet mitt tilbake gjennom treningen. Qi Gongen hjelper meg å finne min indre styrke, både mentalt og i kroppen.

Jeg kan enkelt kombinere trening i Qi Gong hjemme og under instruksjon. Av natur er jeg veldig av/på. Det har medført at jeg lett overdriver trening selv når det er helt unødvendig. Innen Qi Gong føler jeg at det er lettere å ta det med ro og ikke overdrive. Det som også appellerer veldig til meg med Qi Gong, er at det krever mye mentaltrening og ikke minst tålmodighetstrening. Det krever en god del arbeid og tid å finne frem til de rette stillingene. Og det krever en god del mental trening å forbli stående avslappet i riktig posisjon. Det å finne et fristed der en kan puste ut og fokusere innover, tror jeg kan være et svært godt alternativt til de daglige krav en møter i hverdagen. Jeg føler det helt klart på kroppen når jeg ikke har startet morgenen med Qi Gong, eller ikke har vært på mandags- og onsdagtreningene på Qi Gong Senteret. 


-Jeg begynte med Qi Gong for snart halvannet år siden. Da jeg ikke lenger kunne trene kondis eller styrketrening ble Qi Gong et godt alternativ. Jeg føler at jeg bygger indre styrke, og at muskulaturen blir sterk. Jeg får en god ro inni meg. Jeg kan trene Qi Gong når som helst og hvor som helst. Jeg er rett og slett blitt avhengig, og kommer aldri til å slutte med det!!!